9/08/2008

შემწვარი კარტოფილი ყველისა და მაიონეზის სოუსით

ვიღებთ ჟარონას და ვასხავთ მასზე ზეთს, შემდეგ ვაყრით დაჭრილ ოდნავ მარილმოყრილ კარტოფილს (თუ გიყვართ კარტოფილს სვანურ მარილში შეგიძლია აურიოთ, უბრალოდ მარილის ნაცვლად) (500გრ - 800გრ) და ვდგავთ აირღუმელში. შეგდაშიგ უნდა ვურიოთ რომ არ დაიწვას, მზად რომ იქნება ზემოდან ვასხამთ სიოუსს, 


სოუსი:
ვიღებთ 300-350 გრამ ახალ ყველს და ვხეხავთ, ვამატებთ დაახლოებით 100 გრამ მაიონეზს, 50გრ რძეს ან ნაღებს და ვთქვიFავთ ისე რომ მივიღოთ არაჟნისებური მასა, შემდეგ ამ მასას ვასხამთ შემწვარ კარტოფილზე, თანაბრად ვანაწილებთ მთელ ჟარონაზე და ისევ ვდგავთ ღუმელში. მზადაა მაშინ, როცა სოუსი შევარდისფრდება.



© BadbadGirl

No comments: