5/13/2008

ქათამი ”ლილვანურად”

მოკლედ ვიღებთ:

ქათმის (სადიასას ძირითადად) ძუძუკებს (ანუ თეთრ ხორცს) 1 შეკვრას
მაიონეზს 2 შეკვრას
სუნელებს : ზაფრანა აკა ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, წიწაკა და პილპილი, პიტნა მშრალი

რას ვაკეთებთ:

ვხარშავთ ქათამს მარილში დარბილებამდე, გადმოგვაქვს ვაგრილებთ და ვჭრით რამდენადაც ეს შესაძლებელია წვრილად.

ვაცხელებთ ტაფას და ვასხავთ ზეთს, მაშინ როდესც ზეთი სიმხურვალის პიკს მიაღწევს ვყრით ზედ დაჭრილ ქათამს და ვიწყებთ ბრაწვას, ამ დროს კი-

ვიღებთ 2 მაიონეზს ვასხავთ ჯამში და ვამატებთ ადუღებულ გაციებულ წყალს და მიგვყავს ბლანტი სითხის (სოუსის) კონსისტენციამდე, შემდეგ ვამატებთ ყველა ზემოთ ჩამოთვლილ სუნელებს სურვილისამებრ (ძირითადად ერთ მწიკვს) კარგად ვურევთ რომ გადანაწილდეს და ვდგავთ მაცივარში გასაცივებლად.

ამ დროისათვის თქვენი ქათამი უკვე დაბრაწულია, და იწყებთ მის გადმოტანას ლანგარზე.
ქათამი უნდა გადმოვიტანოთ ტაფიდან ქაფქირით(დაჩვრეტილი კოვზით) რომ არ გადმოყვეს ზედმეტი ზეთი, ვუსინჯავთ მარილს და სურვილისამებრ სულ ოდნავ კიდევ ვამატებთ, შემდეგ ვიღებთ უკვე გამზადებულ გასაცივებლად მაცივარში შედებულ სოუსს და ვასხავთ ზედ.



მინიშნება/დახმარება/რჩევა: თუ ვერ იშოვით სადიას თეთრ ხორცს შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბარკალ-გადანახსენები, მაგრამ ჩათვალეთ რომ ორჯერ მეტი დაგჭირდებათ იმიტომ რომ ისინი ძვლიანებია.

მინიშნება/დახმარება/რჩევა:შეგიძლიათ ქათამს ტაფიდან გადმოღებამდე მოასხათ სოუსი და დატოვოთ 5-7 წუთი, ესეც ძალიან მადისაღმძვრელია და ცოტათი სხვა სტილში გამოდის თუმცა მაგის ცდაც ღირს ;)

სულ ეს იყო გემრიელად მიირთვით :)

No comments: