7/13/2008

მაკარონლათი

ინგრედიენტები:
დახვეული მაკარონი
არაჟანი
პომიდორი
მწვანილი
შაშხი (ლორი)
ყველი
სოკო
სიმინდის მწნილი
მწვანილი
და მომჟავო მოტკბო სოუსი(ან სოიო)



მომზადების წესი:
ვხარშავთ მაკარონს, ვბრაწავთ ლორს. შემდეგ ყველაფერს ვაქუცმაცებთ ვყრით ერთად, ვურევთ. გემოვნებით ვამატებთ პილპილს, მარილს და სოუსს.

გემრიელად მიირთვით ცივად .

7/03/2008

პიკანტური ტოსტი

ტოსტისათვის აუცილებელი მასალა:

დაჭრილი პური (swiss baker-ის ჯობია)
ვიოლა წასასმელი(მდნარი ყველი)
მარწყვი ცოცხალი
ალუბალი ცოცხალი ან დაშაქრული
ცხიმი (კარაქი ან ზეთი )

მომზადების წესი #1
ვხუხავთ(ვბრაწავთ) პურებს ტაფაში ცხიმზე გადმოგვაქვს ქაღალდის ხელსახოცზე დასაწრეტად, რომ გაგრილდება და დაიწრიტება ვუსვამთ საშუალო ფენა ვიოლას და ზედ ვაწყობთ შუაზე გაჭრილ მარწყვს ან ალუბალს .
გემრიელად მიირთმევა ჩაისთან ერთად

მომზადების წესი #2

ვხუხავთ პურს სპეციალურ ელექტრო ტოსტერში და სანამ თბილია პური ვუსვამთ ვიოლას , ვჭრით წვრილად ალუბალს ან მარწყვს და ვაყრით პურს.
გემრიელად მიირთმევა ჩაისთან ერთად .


Tip: ვისაც არ უყვარს ვიოლა შეუძლია არაჟანი გამოიყენოს ასევე ძალიან გემრიელია!

Bon Apetit!

7/02/2008

ჩაშუშული კომბოსტო

ეს არის კერძი, რომელიც მთლიანობაში 5 ლარზე მეტი არ დაგიჯდებათ.

ავიღებთ ერთ კილოგრამიან კომბოსტოს, ვრეცხავთ კარგად და ვჭრით წვრილად. ისე, რომ გამოვიდეს დაახლოებით 5-6 სმ წვრილი ზოლები.
შემდეგ დაჭერით წვრილად ხახვი და ჩაშუშეთ ბლომად ზეთში.
ხახვი რომ გაოქროსფერდება, მოათავსეთ დაჭრილი, გამზადებული კომბოსტო ქვაბში და დააფარეთ თავზე. (ზეთი იმდენი უნდა იყოს, რომ კომბოსტო არ მიიწვას ანუ ქვაბის ძირს უნდა ფარავდეს კარგად.)
დრო გამოშვებით ამოურიეთ რომ მიწვის საშიშროება კვლავ და კვლავ ავიცილოთ თავიდან.
ამასობაში დაჭერით მწვანილი. (ქინძი, კამა და ოხრახუში)
როცა კომბოსტო კარგად ჩაიშუშება, დაასხით კიკნოსის (ტომატ პასტა) ყველაზე პატარა კონსერვი, დაუმატეთ მარილი გემოვნებით, დაუმატეთ ცოტა შავი პილპილი, ამოურიეთ და კიდე 5 წუთი აცალეთ.
როცა შეატყობთ, რომ კერძი მზად არის, ჩაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, ამოურიეთ, დაახურეთ თავზე და გამორთეთ გაზი.

ამ კერძს ძალიან უხდება არაჟანი ან მაიონეზის სოუსი.